HTCinside


3 manieren om zoeksuggesties op Instagram te wissen

In de laatste update van Instagram kunnen gebruikers nu zoekaanbevelingen zien terwijl ze naar mensen zoeken. Dankzij deze functie kunnen gebruikers snel en eenvoudig hun vrienden en kennissen toevoegen. De zoekgeschiedenis blijft echter ook lang bewaard. Dit kan een probleem worden, vooral omdat hun naam in de zoekgeschiedenis verschijnt wanneer iemand naar een specifieke gebruiker zoekt.

Maar gelukkig kunnen zoekopdrachten op Instagram worden verwijderd om je privacy te beschermen. De grondgedachte is dat u zich geen zorgen hoeft te maken als iemand anders de zoekgeschiedenis van uw Instagram-account ziet.

instagram marketing

Toch kan het af en toe gebruiken van de zoekgeschiedenis van Instagram je helpen iets te vinden waarnaar je al hebt gezocht. De zoekgeschiedenis van Instagram kan echter mogelijk uw privacy in gevaar brengen, omdat deze altijd in de zoekbalk wordt weergegeven. Als je bijvoorbeeld Instagram opent terwijl een vriend naast je staat, kan hij ook je Instagram-zoekgeschiedenis zien. De enige manier om dit probleem op te lossen, is door je Instagram-zoekgeschiedenis te verwijderen.

Hoewel het misschien onbeduidend lijkt, is het essentieel om regelmatig op de hoogte te zijn van de mogelijkheid om je Instagram-zoekgeschiedenis op elk moment te verwijderen.

Lezen:Hoe je iemands Instagram-verhaal in het geheim kunt zien

Inhoud

Wat zijn Instagram-zoeksuggesties?

Instagram gebruikt een eenvoudig zoekhulpmiddel genaamd 'zoeksuggestie' om uw voorkeuren te meten. Op basis van je volgers, de mensen die je volgt en je eerdere zoekgeschiedenis op Instagram, kan het slimme algoritme van de querytool je favoriete onderwerpen voorspellen.

Hoe Instagram-zoeksuggesties wissen?

  • Geschiedenis verwijderen uit de Instagram-app
  • Installeer de Instagram-app opnieuw
  • Gebruik uw bureaublad om zoeksuggesties te verwijderen.

Geschiedenis verwijderen uit de Instagram-app

U hebt verschillende opties om de volledige geschiedenis te wissen. Doorgaan naar de volgende techniek is een optie als u alleen specifieke gebruikersnaamsuggesties wilt verwijderen.

Het is heel eenvoudig en snel om je zoekgeschiedenis uit de Instagram-applicatie te verwijderen. Alle gebruikersnamen die werden doorzocht, worden verwijderd.

Volg deze instructies om de geschiedenis uit de applicatie zelf te verwijderen.

  • Open de Instagram-app.
  • Om toegang te krijgen tot uw profiel, klikt u op het symbool in de rechterbenedenhoek.
  • Kies in het menu met drie regels in de rechterbovenhoek Instellingen

3 instagram mobiele instellingen

  • Tik op de pagina 'Instellingen' die wordt geopend op 'Beveiliging'.

4 instagram mobiele beveiliging

  • U bevindt zich nu op de pagina 'Beveiliging'. Selecteer op een Android-apparaat 'Zoekgeschiedenis' in het menu. Selecteer op een iPhone 'Zoekgeschiedenis wissen'.

zoek geschiedenis

  • Instagram start de pagina voor je zoekgeschiedenis. Tik op 'Alles wissen' bovenaan de pagina om deze geschiedenis te verwijderen.
  • Tik nog een keer op 'Alles wissen' in de prompt 'Zoekgeschiedenis wissen'.

6 instagram mobiel alles wissen

Installeer de Instagram-applicatie opnieuw

Als geen van de hierboven aangegeven technieken voor u mogelijk is om te gebruiken of niet succesvol is, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit zal helpen bij het verwijderen ofalle cache en gegevens wissen.

Het is mogelijk dat u af en toe niet alle suggesties kunt verwijderen vanwege gegevens- en cacheopslag. Instagram kan nog steeds specifieke profielen of hashtags aanbevelen op basis van je eerdere gedrag, zelfs na het elimineren van alle suggesties en het opschonen van de geschiedenis.

Instagram slaat gegevens en cache op, wat het algoritme helpt en een van de belangrijkste oorzaken hiervan is. U kunt de gegevens en de cache verwijderen als u het programma van uw telefoon verwijdert.

U kunt hiermee ook alle ideeën wissen. Gebruik deze methode als u snel en gemakkelijk van de suggesties af wilt zonder uw zoekgeschiedenis op te schonen of iets anders te doen. Het is mogelijk om de applicatie te verwijderen.

Door het applicatiepictogram ingedrukt te houden wanneer u iOS gebruikt, kunt u het programma verwijderen. U kunt als resultaat nog een pop-upmelding zien. Selecteer 'Verwijder applicatie van apparaat' in het menu. Daarna kunt u Bevestigen selecteren. De applicatie wordt met deze techniek van uw apparaat verwijderd.

De procedure is hetzelfde voor mobiele Android-apparaten. Sleep de applicatie naar het prullenbakpictogram door er lang op te drukken op uw startpagina. Je telefoon heeft de app niet meer.

U kunt het programma opnieuw installeren vanuit de App Store of Google Play nadat u het van uw telefoon heeft verwijderd. Als u een iPhone gebruikt, kunt u zich aan deze procedure houden.

  • Ga naar je App Store en typ 'Instagram'.
  • Selecteer Installeren.
  • Na de installatie heeft u toegang tot uw account en kunt u inloggen.

Aan de andere kant, als u een Android-apparaat gebruikt, moet u Instagram zoeken op Google Play. Installeer de applicatie nadat u ernaar genavigeerd bent. Na het installeren van de applicatie moet je opnieuw inloggen, dus houd daar rekening mee.

Wanneer een applicatie wordt verwijderd, wordt meestal ook alle eerder opgeslagen inloggegevens door het apparaat verwijderd. Zorg er daarom voor dat je inloggegevens zijn voorbereid als je Instagram opnieuw installeert.

Je kunt de zoekpagina openen en de zoekbalk gebruiken nadat je bent ingelogd. Je kunt zien of Instagram de accounts nog steeds aanbeveelt. Met het resetproces zijn er geen suggesties in de zoekbalk.

Desktop gebruiken om zoeksuggesties te wissen

Als u de zoeksuggestie naast de volledige zoekgeschiedenis wilt wissen, kunt u dit doen via de telefoontoepassing of de pc. U moet een desktopbrowser gebruiken om toegang te krijgen tot de officiële website van Instagram en u aan te melden bij uw account.

  • De zoeksuggesties kunnen vervolgens worden gewist door de volgende acties uit te voeren.
  • Selecteer 'Profiel' in het menu.
  • Klik op Privacy en beveiliging onder Instellingen.
  • Druk op de knop Accountgegevens bekijken.
  • Ga naar de optie Zoekgeschiedenis door daar te navigeren.
  • Selecteer Alles weergeven.

U kunt de geschiedenis en de voorgestelde accounts verwijderen nadat u ze hebt bekeken. Deze methode zal u ook helpen bij het opschonen van de voorgestelde selecties, ondanks het feit dat het erg lijkt op het verwijderen van de geschiedenis.

Instagram doet regelmatig aanbevelingen voor accounts op basis van je activiteit en de accounts die je volgt. Deze specifieke strategie elimineert daarom alle suggesties op basis van zoekopdrachten of andere accounts.

Conclusie

Op basis van jouw gedrag stelt Instagram regelmatig accounts en andere hashtags voor. Bovendien suggereert het de vorige accounts die gebruikers hebben opgezocht. Wanneer u iemand probeert te zoeken en eerdere gebruikersnamen verschijnen bij de anderen, kan dit toch een bedreiging voor uw privacy lijken te zijn.

U moet vergelijkbare procedures gebruiken in uw telefoontoepassing of desktopbrowser om de geschiedenis en suggesties te verwijderen. Je hebt ook de mogelijkheid om de resterende suggesties handmatig te bewaren terwijl je er enkele verwijdert.

Houd er rekening mee dat zodra u zoeksuggesties wist, deze niet meer ongedaan kunnen worden gemaakt. Dit zou betekenen dat Instagram je niet toestaat om de geschiedenis en suggesties op te halen nadat ze zijn verwijderd. Dit kan er ook op wijzen dat het algoritme van Instagram in de war is.