HTCinside


Google heeft zojuist aangekondigd dat de standaard locatiegeschiedenis automatisch wordt verwijderd

Google heeft woensdag aangekondigd dat het de locatiegeschiedenis van gebruikers en webactiviteit na 18 maanden automatisch zou verwijderen. Voorheen moesten gebruikers deze instelling activeren als Google hun gegevens niet voor onbepaalde tijd wilde bewaren.

Door deze beslissing kan Google informatie opslaan en items aanbevelen die voor u interessant kunnen zijn op basis van uw vorige locatie of browsegeschiedenis, maar die geen jaren aan privégegevens bevatten.

Dit is wat er aan het veranderen is.

Google locatietracking

Het bijhouden van de locatiegeschiedenis van Google is standaard altijd uitgeschakeld. Activering kan echter handig zijn als producten zoals Google Maps gepersonaliseerde aanbevelingen moeten bevatten, bijvoorbeeld restaurants die u leuk vindt volgens uw vorige situatie. Google kan echter uit uw locatiegeschiedenis afleiden dat u gewoonlijk om 8 uur 's ochtends naar uw werk gaat en kan u aanraden iets eerder te vertrekken om het verkeer op een bepaalde dag te vermijden.

Wanneer u locatietracking inschakelt, houdt Google uw locatie bij met specifieke details. U kunt dit zien wanneer u uw Google Maps-tijdlijn ziet.

Als je nu locatiegeschiedenis inschakelt, verwijdert Google deze gegevens automatisch na 18 maanden. U kunt uw locatiegeschiedenis ook zo instellen dat deze elke maand of elke 36 maanden automatisch wordt verwijderd.

Google web- en app-tracking

Web- en app-activiteit wordt ook elke 18 maanden automatisch verwijderd, maar alleen voor nieuwe accounts. Voor nieuwe YouTube-accounts wordt de geschiedenis ook na drie jaar verwijderd.

Standaard worden YouTube- en app-activiteitstracking en YouTube-geschiedenis voor onbepaalde tijd opgeslagen voor bestaande gebruikers. U kunt echter automatische verwijdering van webactiviteit en apps die in het afgelopen jaar zijn geïmplementeerd, inschakelen vanaf de pagina 'Google Activity Controls'.

'We blijven onszelf uitdagen om meer te doen met minder, en vandaag veranderen we onze methoden voor het bewaren van gegevens om automatische verwijdering standaard te maken voor onze kernactiviteit', zegt Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet, in een release.

Andere privacywijzigingen

Google maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de incognitomodus voor specifieke applicaties. In deze modus kunt u toepassingen privé verkennen of gebruiken. Google slaat de geschiedenis van uw browser, de cookies of de gegevens van uw site niet op. In Google Maps houdt Google geen geschiedenis bij van uw bewegingen als u de incognitomodus hebt geactiveerd.

Met een functie die op woensdag beschikbaar zal zijn op iPhone en later voor Android en andere apps, kunnen gebruikers hun profielfoto aanraken in Google, Maps en YouTube-zoekopdrachten om de privébrowsermodus te activeren. Google heeft aangekondigd dat het binnenkort privé browsen zal toestaan ​​in zijn familie van applicaties, dus je hoeft het niet in elke applicatie in te schakelen.

Google zei dat het ook meer proactieve privacycontroles zou bieden en gebruikers zou helpen hun privacy-instellingen te beheren. Gebruikers kunnen ook een zoekopdracht gebruiken om toegang te krijgen tot de belangrijkste opdrachten van het Google-account.